Kledinginzameling

 

Geef textiel en mensen een tweede kans.

Sinds 1992 hebben we twee soorten inzamelingen. Onze bovengrondse containers met klep en de landelijke huis aan huis inzameling.

Sinds 1992 zamelen wij dit textiel in, in samenwerking met gemeenten en sportverenigingen en semi private instellingen en eigenaren. Climpex is hiervoor in bezit van een VIHB-nummer (vervoeren, inzamelen, handelen en/of bemiddelen volgens NIWO-instituut), een branche VHT-nummer, een SEBO-certificaat (sociaal Economisch Bewust Ondernemen) en een TUV-certificering.  

Hiervoor hebben wij een 20-tal bestelbussen ter beschikking. De bussen vallen onder de nieuwste en schoonste milieunorm Euro-6. Deze vloot zetten we in bij de inzameling vanuit de bekende kleding containers met klep én de Huis aan Huis inzamelingen. Met de verkoop van de goederen ondersteund Climpex al 28 jaar, 32 Nederlandse ANBI goede doelen.

Naast dat Climpex sinds haar oprichting al meer dan €1.500.000 heeft gedoneerd aan o.a. medisch en wetenschappelijk onderzoek, is Climpex tevens donateur van niet medische stichtingen zoals maatschappelijke steunprojecten. Climpex is trots op deze samenwerkingen en deze referenties.

De goederen worden verkocht aan buitenlandse retailer bedrijfjes. Dit tegen prijzen die iedereen kan opbrengen. 10% wordt geschonken aan diegenen die het niet kunnen betalen. Elk retailer, met elke haar eigen micro onderneming en omgeving, draagt bij aan lokale werkgelegenheid en creëert daarmee een bestaansrecht zonder armoede voor iedereen. Climpex continueert hiermee de opbrengsten voor Nederlandse stichtingen.