Hoe doen wij dit?

 

Kledinginzameling door Climpex kan op verschillende manieren

Climpex is van origine bekend om haar huis-aan-huis inzamelacties. Al sinds 1992 rijden wij door het hele land om kleding in te zamelen. Dit doen wij veelal in opdracht, maar vooral in samenwerking met ruim 30 Goede Doelen.

Omdat Climpex een charitatieve bedrijfsvoering geniet maken wij per jaar meer dan € 200.000 over aan donaties voor de Goede Doelen! 

Huis-aan-huis inzameling

Dagelijks verzorgen wij in gemeenten door het hele land huis aan huis kledinginzamelingen. Maar hoe werkt dat nou?

Ruim een week voor de inzameldag wordt er samen met de weekfolders, een speciale envelop of sticker bij u bezorgd in uw brievenbus. Op deze envelop of sticker staat de inzameldag (datum) vermeld en het tijdstip dat de zak aan de straat geplaatst mag worden.  Meestal is dat voor 9.00 uur. Net zoals je huisvuil aanbied, plaats je ook de zak op de straat.

Ons team van ervaren chauffeurs rijdt een vaste route binnen de bebouwde kom van de gemeente en zamelt alle zakken in die zichtbaar aan de straat geplaatst zijn. 

Goed om te weten is dat, indien je buiten de bebouwde kom woont, maar  toch een zak of sticker hebt ontvangen, er toch bij je ingezameld wordt!

Inzamelzak 

Heb je niet voldoende aan de inzamelzak? Dan kun je gerust een andere plastic zak of vuilniszak hiervoor gebruiken.

Belangrijk is dat deze zak afsluitbaar is. Helaas regent het veel in ons land en om de kleding bruikbaar en schoon te houden is het van groot belang dat het droog en schoon wordt aangeboden zodat ons sorteercentrum hier direct mee kan werken.

Inzamelcontainers

Naast de huis-aan-huis textielinzameling hebben wij verspreid door het land ook speciale inzamelcontainers staan. Deze staan veelal in de buurt van een supermarkt, winkelcentrum of school geplaatst. Hier kun je altijd gebruik van maken als we niet op korte termijn in je gemeente actief zijn met een huis-aan-huis inzameling.

Ophaal service

Dagelijks rijden wij rondes langs containers in Gemeenten. Op aanvragen halen wij ook jouw textiel op. In de meeste gevallen is dit binnen enkele dagen mogelijk, in het gunstigste geval kan het dezelfde dag zelfs! (mits we dit kunnen combineren met een bestaande route)  

Waar?

Wil je weten waar je deze inzamelcontainers kunt vinden? Kijk dan even op onze pagina ‘waar vind je onze inzamelpunten’

Start je eigen inzamelingsactie

Nog een andere manier van kledinginzameling is door middel van een inzamelactie voor een school, vereniging of stichting. Wist je dat Climpex euro’s doneert als je meer dan 50 kilo aan kleding en textiel doneert?

Wil je op school een nieuw speeltoestel of heeft je sportclub nieuwe sporttassen nodig?

Via een kledinginzamelingsactie kun je dat misschien wel financieren! 

Wij halen alle kleding en textiel op bij het inzamelpunt (op afspraak) en na het wegen bij ons bedrijf ontvang je een berichtje hoeveel kilo je hebt ingezameld voor je eigen Goede Doel.

Op basis van dat getal maken wij een bedrag naar je over op basis van een factuur. De instelling/organisatie dient ingeschreven te staan bij de KvK met btw-nummer. Sommige stichting zijn vrij van btw-overdrachten.

Een Win-Win voor iedereen toch? 

Neem nu contact met ons op