Circulair is ons speerpunt

Wij zijn er bij Climpex trots op dat maar liefst 85% van onze ingezamelde kleding wordt hergebruikt door mensen met een beperkte portemonnee en die afhankelijk zijn van onze goedkope kleding.

De rest vindt zijn weg als nieuwe grondstof richting recycling in bijvoorbeeld de auto-industrie en als poetsdoek. Het kleinste deel (circa. 4%) wat echt vies is en geen bestemming meer kent, wordt verantwoord vernietigd. Dit zijn o.a. textiele die besmeurd zijn met huishoudelijk en organisch afval.

Hoewel hoogwaardig verwerken ook verbranden betekend en dit gebeurt onder de strengste en schoonste EU uitstoot normen ter wereld, heeft het proces op zich toch een wat vervelend imago. Dit komt omdat men denkt dat alle textielen verbrand wordt. Dit vindt men zonde en een gemiste kans voor de recycling.

Bij Climpex is dit echter maar 4%. Dit komt door onze (vanaf de bron) zeer schone inzameling. Dit maakt het meer acceptabel en verantwoord.

Uiteraard is Climpex bezig om op korte termijn, naast al het overige niet bruikbaar en niet schoon textiel, al het textiel circulair te kunnen verwerken. Zo kan Climpex niet alleen de schone maar ook de vervuilde stromen behandelen.

De textielindustrie móet naar een circulaire toekomst! Daarnaast zullen goede doelen altijd blijven bestaan.