Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is op ons lijf geschreven

Climpex heeft een hoge mate van verbondenheid ten opzichte van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Duurzaamheid is een speerpunt van Climpex waarbij wij de 3 P’s; People, Planet en Prosperity op harmonieuze wijze combineren.

Duurzaamheid en milieu gaan hand in hand binnen Climpex. Naast het efficiënt uitvoeren van onze huis-aan-huis textielinzamelingen focussen wij ons ook op circulaire technieken voor de toekomst. Grondstoffen (recyclen) verkregen uit textiel kunnen in veel vormen worden toegepast. Voor alle vervuilde textielinzamelingen (de bekende ondergrondse inzamelpunten) moet er een circulaire oplossing gevonden worden.

Grondstoffen verkregen uit textiel kunnen in veel vormen worden toegepast. 

Bij Climpex werken voornamelijk mensen met een dermate beperking, dat dit heeft bijgedragen tot een afstand met de arbeidsmarkt. Climpex zet zich in voor deze doelgroep met opleidingen tot sorteerder en chauffeur. Hiervoor heeft Climpex nauw contact met onder andere gemeenten en DSW-semioverheidsinstellingen en heeft Climpex een werk- en door-ontwikkel-omgeving gecreëerd voor deze doelgroep. Hierdoor draagt Climpex haar steentje bij in sociale maatschappelijke en lokale (overheid) behoeften.

De P van Prosperity is van groot belang op de ruim 30 Stichtingen en Goede Doelen die leunen op de donaties van Climpex. Hoe meer textiel wij inzamelen, hoe hoger onze donaties worden.