Onze visie op textiel recycling 

Bij Climpex nemen we textiel recycling serieus. Wanneer kleding en textiel na inzameling niet meer draagbaar zijn of ongeschikt voor hergebruik in hun oorspronkelijke vorm, zorgen we ervoor dat deze materialen een nieuw leven krijgen. We sturen deze textiele producten naar gecertificeerde recyclingbedrijven die ze op een milieuvriendelijke manier verwerken. 

Innovatieve upcycle methoden 

Deze textielproducten worden vaak ingezet in innovatieve upcycle-processen voor diverse industrieën zoals de productie van matrassen, in de automotive sector voor stoelen en dashboards, en meer. Door deze methoden dragen we bij aan het verminderen van afval en het sluiten van de productiecyclus in verschillende industrieën. 

Samenwerking met de lokale maak- en vermaakindustrie 

Climpex werkt ook samen met kleinschalige, lokale maak- en vermaakindustrieën. Door deze samenwerkingen bevorderen we niet alleen het maatschappelijk belang, maar werken we ook aan een schoner milieu. We geven afgedankte kleding een tweede leven en ondersteunen de lokale economie. 

Onze commitment aan een schoner milieu 

Onze inspanningen in textiel recycling zijn onderdeel van een grotere missie om verantwoordelijk om te gaan met hulpbronnen en het milieu te beschermen. Climpex streeft ernaar een voorbeeld te zijn in duurzaam ondernemen, door de levensduur van materialen te verlengen en innovatieve recyclingmethoden te omarmen.