donderdag 1 juli 2021

Nieuwe samenwerking met Metakids

Trots zijn wij op de recent gestarte samenwerking met Stichting Metakids. 

Metabole ziekten slopen kinderlevens en zijn één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Veel kinderen die lijden aan deze ziekte halen hun eerste verjaardag niet eens. 

Stichting Metakids wil dat alle kinderen met een metabole ziekte behandeld kunnen worden. De stichting zamelt geld in voor onderzoek en bekendheid voor deze ziekten waaraan helaas veel kinderen in ons land overlijden.

De onderzoeken die Metakids financiert richten zich op zowel de diagnostiek en behandeling van metabole ziekten als op de verbetering van de kwaliteit van leven voor deze kinderen. 

Metakids zal niet stoppen totdat alle metabole ziekten behandelbaar zijn. Met voldoende financiele middelen kan dit al in 2045 bereikt worden! 
Onderzoek is ontzettend belangrijk.

Door onderzoek komen we meer te weten over metabole ziekten en met meer kennis kunnen we nieuwe behandelmethoden ontdekken. Onderzoek is de enige manier om levens van kinderen met een metabole ziekte te redden.

Steun

Voor onderzoek is veel geld nodig. Metakids is één van de grootste financiers van onderzoek naar metabole ziekten in Nederland. Tientallen onderzoeken kunnen rekenen op de steun van Metakids. Metabole onderzoeken duren twee tot vier jaar en de onderzoekskosten variëren tussen de € 50.000 tot € 100.000 per jaar! 

Onderzoek is mogelijk dankzij donateurs maar ook door samenwerking met Climpex. 

Climpex is als charitatief ingestelde organisatie in staat om huis-aan-huis textielinzamelingen uit te voeren waarbij de opbrengst ten gunste komt van stichting Metakids. Daarnaast is het mogelijk om een specifieke inzamelcontainer te plaatsen bij een school of sportclub om ook op deze manier een extra donatie te genereren. 

Helpt u ons helpen? Wordt donateur van stichting Metakids en/of start uw eigen inzamelactie voor textiel!