Over Climpex;

Sinds 1992 zamelen wij textiel in, in samenwerking met gemeenten en sportverenigingen en semi private instellingen en eigenaren. Dit is toentertijd begonnen als een eenmansactie welke ondernomen werd t.b.v. van een ernstig ziek persoon. Hoewel deze persoon kwam te overlijden voordat de inzamelingsactie was afgerond, bleek de inzameling zo’n succes dat Climpex werd opgericht. Hierna en sindsdien zijn de baten van de inzamelingen als donaties aangeboden aan de huidige goede doelen stichtingen.

Als inzamelaar is Climpex in bezit van een VIHB-nummer (vervoeren- inzamelen- handelen en/of bemiddelen volgens NIWO-instituut), een branche VHT-nummer, een SEBO-certificaat (sociaal Economisch Bewust Ondernemen) en een TUV-certificering.  

Hiervoor hebben wij een 20-tal Mercedesbussen ter beschikking. De bussen vallen onder de nieuwste en schoonste milieunorm Euro-6. Deze vloot zetten we in bij de inzameling vanuit de bekende kleding containers met klep én de Huis aan Huis inzamelingen. Met de verkoop van de goederen ondersteund Climpex al meer dan 30 jaar, meer dan 20 Nederlandse ANBI goede doelen. Naast dat Climpex sinds haar oprichting al meer dan €1.500.000 heeft gedoneerd aan o.a. medisch en wetenschappelijk onderzoek, is Climpex tevens donateur van niet medische stichtingen zoals maatschappelijke steunprojecten. Climpex is trots op deze samenwerkingen en de referenties.

Climpex richt zich, in de uitvoering van haar werkzaamheden, uitsluitend op het te werk stellen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met elk gemeentelijk inzamel en verwerkingsproject, worden mensen in de gelegenheid gesteld om zich van toegevoegde maatschappelijke waarde te voelen en mee te doen in een waardevol arbeidsproces.