Wij ondersteunen u graag met huis aan huis textielinzameling

Climpex is, reeds jaren, expert als het gaat om verantwoord inzamelen van textiel middels huis aan huis inzamelingen.

Climpex werkt in opdracht van maar liefst 30 Goede Doelen en voert, in vrijwel alle gemeenten, ieder kwartaal huis-aan-huis textielinzameling uit waarbij de focus ligt op duurzaamheid, milieu en goede doelen. Climpex biedt schone conceptuele en gecombineerde inzamel oplossingen, die een maximale inzameling per aansluiting/ adres oplevert.

Climpex levert een zeer nauwkeurige administratie van de inzamelingen.

Climpex recycling

Textielinzameling tijdens COVID19

Textielafval wordt op dit moment massaal aangeboden bij het grofvuil wat problematisch is voor de afvalverwerkers. Andersom wordt op dit moment massaal textiel aangeboden met veel afval erin. Van beide zijden niet wenselijk.

Hoewel Nederland voorzien is van de schoonste verbrandingsovens ter wereld en deze juist gemaakt zijn om te verbranden en daarmee energie op te wekken, is het meer een probleem op logistiek en organisatorisch gebied.

Textiel hoort gescheiden ingezameld en aangeboden te worden en veel afval in textiel (en andersom) brengt op dit moment veel tekorten aan sorteerkrachten met zich mee en een daling van de opbrengsten door de vervuiling.

Structurele inzameling

Door structureel Climpex als partner in te zetten met huis-aan-huis inzamelingen neemt u als Gemeente een uitstekende beslissing. Climpex is uw professionele partner als het gaat om inzamelen met hand-los containers. Hierdoor vindt er direct (ter plekke) een bronscheiding plaats van afval en bruikbaar textiel. Zo vindt zowel de inzameling als wel de verwerking van textielafval ,binnen uw gemeente, op een zeer milieuvriendelijke en efficiënte wijze plaats.

Ondersteuning

Wij ondersteunen u als Gemeente door o.a. inzamelzakken te verspreiden. Daarnaast voeren wij online promotiecampagnes uit binnen uw Gemeente daags voor de inzameling.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in het kwadraat 

Naast het feit dat gescheiden Huis-aan-Huis textiel inzamelen kosten efficiënt voor u als gemeente werkt, ondersteunt u tevens ruim 30 Goede Doelen die afhankelijk zijn van donaties om hun goede werk te kunnen verrichten. Dat noemen wij bij Climpex nu Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in het kwadraat! 

Laat u informeren over de mogelijkheden

Wij informeren u graag naar de mogelijkheden binnen uw Gemeente bel gerust 079 – 3620132 of mail naar gemeenten@climpex.nl 

Partners over Climpex

De Maag Lever Darm Stichting is sinds enige jaren trots partner van Climpex. Mede dankzij de financiële donatie van Climpex is de Maag Lever Darm Stichting in staat meer onderzoek te doen en de kwaliteit van leven van buikpatiënten te vergroten. Wij hopen nog jaren op een vruchtvolle samenwerking met Climpex waardoor we nog meer mensen kunnen helpen! Chantal Verheul | Maag Lever Darm Stichting

Climpex zet zich al meer dan 3 jaar in voor de Hartstichting. Bijdragen die wij ontvangen uit de kledinginzamelingen helpen ons in de strijd tegen hart- en vaatziekten. Het draagt bij aan het realiseren van onze doelstellingen op de speerpunten onderzoek, hartgezonde jeugd, heel Nederland één 6-minuten zone (snelle hulp bij hartstilstand) en betere zorg voor hart- en vaatpatiënten. Miriam Kolstee | Hartstichting