Climpex is ontstaan in 1992 en is vanaf het begin een charitatief ingesteld bedrijf geweest met als doelstelling om zoveel mogelijk mensen te helpen. Enerzijds door middel van het bieden van een baan aan personen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, anderzijds door met onder andere huis-aan-huis inzamelingen voor kleding en textiel een opbrengst te genereren voor onze partners; vele stichtingen en goede doelen.

Solide bekende in het inzamellandschap

Climpex is reeds jarenlang een belangrijke steunpilaar voor veel hulpbehoevende mensen en organisaties.

De kans dat wij bijvoorbeeld dakloos zouden raken is kleiner dan dat een dakloos persoon te maken krijgt met lichamelijke ongemakken en ziekten.  Daarnaast is de kans dat een persoon die op dit moment lijdt aan een nier of hartafwijking, dakloos raakt nog steeds kleiner dan dat een dakloos persoon een aandoening oploopt omwille van zijn levensomstandigheden. 

Financiële ondersteuning voor ANBI gecertificeerde Goede Doelen

Wij van Climpex zetten ons in voor alle mensen. Door onze krachten te bundelen kunnen we veel betekenen voor elkaar. 

Vanaf het begin van ons ontstaan hebben wij ons bekommerd om de vele zieke mensen die ons land kent door stichtingen financieel te ondersteunen als wij namens hen een kledinginzamelingsactie mogen uitvoeren. 

Climpex is zeker niet de grootste kledinginzamelaar die ons land kent maar geeft met haar persoonlijke aanpak net dat beetje meer. 

Locaties

Jaren geleden zijn wij gevestigd in Zoetermeer waar wij in de loop van de tijd een inventief sorteercentrum hebben opgebouwd. Naast het sorteercentrum hebben we sinds kort ook de beschikking over een grote op- en overslagruimte in de omgeving.